Хванаха двама силистренци с куп наркотици 01.09 | 17:33

Полицаите са задържали двойка, момичето се оказва дъщеря на шефката на НАП в града

От Ивайло Ангелов

Двама жители на Силистра са задържани след рутинна проверка на полицейски служители в района на село Кайнарджа, Силистренско. На главният път Силистра - Добрич полицаите са спрели лек автомобил "Нисан", управляван от 29-годишен силистренец, пътуващ с 21-годишната си приятелка. Първоначално водачът доброволно предал топче марихуана на полицейските служители, след което последвало претърсване на автомобила. В него, укрити на различни места, били намерени 58 грама канабис, 51,6 грама амфетамин и 33,7 грама кокаин, идентифицирани с полеви наркотест.

В хода на разследването по случая дежурна група извършила претърсване в дома на 29-годишния мъж и в автосервиза, където работел, в Силистра. В жилището били открити още около 10 грама канабис, три гриндера (трошачи), електронна везна и голям брой малки найлонови пликчета.

Мъжът и жената, които до този момент нямат регистрирани криминални прояви, са задържани за срок до 24 часа. Случаят е докладван на Окръжната прокуратура и е образувано досъдебно приозводство. Очаква се с постановление на прокуратурата срокът за задържане на двамата да се удължи до 72 часа. 

Задържаните с наркотици са Мартин Бисеров Цонев и Преслава Маринова Скорчелиева. Любопитен факт е, че заподозряната е дъщеря на настоящата шефка на НАП – Силистра.

Най-четени