Хванаха заподозрян за убийството на татуирания мъж 17.10 | 11:59

Убитият е чужденец, убиецът - брат на приятелката му

От Кремена Бедерева

Задържан е заподозрян за извършител на убийството на младия мъж, намерен край пернишкото село Кладница, съобщиха от МВР. Жертвата е 26-годишен финландец, а предполагаемият убиец - 25-годишен българин, родом от Кнежа, живеещ в София. 

Убийството е било извършено в жилището на заподозрения в София рано сутринта на 9 октомври. Тялото на чужденеца е било пренесено до Кладница, където е направен опит да бъде изгорено. Човекът беше намерен от пожарникари, потушавали пожар на сметище край селото.

Чужденецът, който е загинал от кръвозагуба след множество пробождания с нож, по първоначални данни е на около 30 г. Той имал лека форма на шизофрения. Уличеният в убийството му е брат на приятелката му. Двамата се напили и се скарали. 

Момичето първо помислило, че приятелят ѝ е изчезнал. По непотвърдена информация той се е занимавал с търговия с дрога. Братът на младата жена я увещавал да не говори с никого за него, защото щяла да излезе наяве замесеността му с наркотици. Тя обаче не издържала и казала в полицията, че от приятеля ѝ е изчезнал. 

По-рано от МВР разпространиха снимки на татуировките на тялото на убития, по които гражданите бяха приканени да разпознаят жертвата на убийството. Също така от вътрешното министерство разпространиха фоторобот с издирвания предполагаем убиец, който виждате на снимката.  

Водещи

Най-четени