Хванаха избягалия от затвора в Самораново 30.08 | 17:36

Затворникът е бил задържан в родния си град Радомир

От Цанка Донкова

Избягалият на 28 август затворник от затворническото общежитие край Самораново Николай Сашков отново е зад решетките. Той е бил заловен в Радомир. На задържането му е присъствал лично началникът на общежитието Георги Стателов, в. "Вяра”.

Обирджията е бил конвоиран към районното полицейско управление в Дупница. Сашков успя да избяга от общежитието, където се настаняват осъдени с по-леки присъди и охраната там е по-лека.

Причина за бягството на затворника няколко месеца преди да бъде освободен са семейни проблеми - синът му е бил арестуван в Радомир. Сашков излежава присъда от девет месеца за кражба на желязо. Втора причина за бягството на Николай Сашков от затворническото общежитие в дупнишкото село Самораново е липсата на психолог, де факто има двама формални, единият, от които е съпругата на затворническия шеф Георги Стателов-Веселка Стателова, разказват затворници.

Напоследък Николай е бил безкрайно притеснен и е била очевидна нуждата от специалист, който да спре безпокойството му. Той е получил информация, че неговият син е арестуван. Радомирецът дни наред се е молил на шефа си Георги Стателов да го пусне. Съпругата му в момента е по майчинство. Затворниците искат проверка, защото подозират, че Стателова се е водила на работа без да има необходимия ценз.

Шефът на затвора в Бобов дол Александър Апостолов заяви, че липсват достатъчно надзиратели, затова затворникът е избягал.

Сега Сашков може де лежи още две години, вместо оставащите му 4-5 месеца.

Водещи

Най-четени