Хванаха измамник, измъкнал 2 бона от пенсионер на улицата 28.08 | 14:20

Престъпникът убедил жертвата си, че са стари познати, ченгетата го хванали след 8 месеца

От iNews.bg

Измамник е бил задържан от полицията. В началото на т.г. той убедил възрастен човек, че са стари познати и успял да му измъкне 2000 лева буквално на улицата.

Действията по разследването започнали на 5 януари, когато 83-годишен потърсил помощ в полицията. Обяснил, че пред банков офис на ул. "Солунска” непознат го спрял. След разговор успял да го убеди, че са стари познайници. Поддържайки контакт с него, го помолил за услуга – да изтегли  спестяванията си и да му ги даде – парите му били необходими, за да освободи свои сметки в друга банка, а за услугата обещал на жeртвата си допълнително възнаграждение. Така възрастния мъж изтеглил около 2 000 лв. и му ги предал.

Едва когато разбрал, че е измамен, потърсил съдействие в районното управление. В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия криминалистите влезли в следите на криминално проявения за кражби и измами А.А./57г./ от Гоце Делчев. Мъжът бил обявен за общодържавно издирване и на 23 август бил задържан с полицейска мярка до 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, А.А. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 209 от НК и му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража” за срок до 72 часа, която в последствие е изменена в постоянна.

Работа по документиране на цялостната престъпна дейност и установяване съпричастността на задържания към други подобни престъпления продължава.

Водещи

Най-четени