Хванаха измамници, отмъкнали от възрастна жена 33 бона 11.12 | 11:52

Внушили й, че черна магия ще погуби близките й, а те могат да я развалят

От iNews.bg

Монтанските полицаи са задържали двама души за крупна измама. Разследването е осъществено от служители от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" в областната дирекция. Криминалистите работили по сигнал, подаден от дъщерята на 83-годишна жителка на с. Доктор Йосифово. Жертвата обяснила, че преди година се запознала с мъж и жена. Двамата успели да й внушат, че над семейството й тегне черна магия, а те са правилните хора, които притежават силата да я развалят, но срещу заплащане. Така в продължение на времето, жената, поставена под угрозата да загуби близките си, поетапно предала на двамата непознати приблизително сумата от 33 000 лева.

В резултат на предприетите действия криминалистите изградили приблизителен профил на извършителите, а вчера към 14:00 часа на територията на Монтана те задържали 43-годишния мъж и неговата връстница – двамата от град Бойчиновци, докато чакали жертвата си с поредната миза за "услугата".

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 209, ал. 1 от НК, а работата по документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата.

Водещи

Най-четени