Хванаха момчето, обрало болница "Токуда" в София 20.02 | 21:19

Повдигнато му е обвинение по чл. 198 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „надзор”

От Кремена Бедерева

Криминалисти от сектор "Грабежи” в столичната дирекция и техни колеги от Четвърто РУП задържаха 17-годишен за серия дръзки грабежи и кражби в София, съобщиха от МВР

Иззети са голяма част от вещите - обект на престъпленията и именно чрез тях полицията е успяла да стигне до момчето. Той се е опитал да продаде част от откраднатото.

През ноември непълнолетният е откраднал от Софийския университет личната карта на 20-годишен младеж и я ползвал при пласиране на част откраднатото в заложна къща. 

Момчето е заловено на 15 февруари при акция в квартал "Лозенец" в София. Полицаите допълват, че то е извършителят на обира в болница "Токуда" в края на януари. Тогава служителка на болницата беше ударена с гумена палка, а целият оборот от деня - откраднат. Дни преди това 17-годишното момче е нападнало свой връстник в подлеза на НДК и откраднал мобилния му телефон.

Но престъпните действия на момчето далеч не спират до тук. В началото на февруари е бил на купон при свой познат в кв. "Лозенец". Там той е откраднал три мобилни телефона, които веднага успял да пласира в заложна къща.

На 13 февруари се разходил из столичен мол, откъдето откраднал скъпоструващ марков часовник, а вечерта в кв. "Иван Вазов” нанесъл побой и ограбил столичанка. Жертвата се разделила с дамската си чанта, в която имало 1 300 лева и мобилен телефон.

Два дни след последния грабеж младежът извършил още една кражба - на мобилен телефон от физкултурен салон на столично училище. Част от парите похарчил в казина, а друга – в нощни клубове и дискотека.

От заложната къща полицаите иззели трите мобилни телефони, били открити и апаратът, откраднат от учебно заведение, както и собственикът на скъпоструващия часовник.

17-годишният бил задържан за 24 часа, повдигнато му е обвинение по чл. 198 от НК и му е наложена мярка за неотклонение "надзор” от инспектор от Детска педагогическа стая. Работата по документиране на престъпната дейност на младежа продължава.

Водещи

Най-четени