Хванаха над 11 кила заготовки за амфетамини на „Капитан Андреево“ 07.08 | 14:52

Турски гражданин опитал да вкара у нас таблетките с автомобил

От iNews.bg

11.180 кг таблетки с псевдоефедрин откриха митническите служители на Митнически пункт "Капитан Андреево" в лек автомобил с турска регистрация. Това съобщиха от Агенция "Митници".

На 3 август 2017 г., около 19 часа, на ГКПП-Капитан Андреево, на трасе "Входящи автомобили", от Република Турция в Република България пристигнал лек автомобил, марка "Пежо", управляван от турски гражданин - Серхан Б. (на 42 години). По метода "анализ на риска" превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При извършената проверка митническите служители открили в естествените кухини, в багажното отделение, укрити 20 найлонови пликове, пълни с насипни бели таблетки.

От извършения на място полеви наркотест е установено, че таблетките съдържат псевдоефедрин - прекурсор за производство на амфетамини. Установено е, че общото тегло на таблетките псевдоефердин е 11,180 кг. на обща стойност 7 826 лева.

Лекият автомобил, с който е извършено нарушението, е бил задържан. Разследването по досъдебното производство се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково. Днес, 7 август 2017 г., Окръжен съд-Хасково ще заседава по искането на прокуратурата за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия Серхан Б.

Водещи

Най-четени