Хванаха петима българи, опитали да продадат бебе в Солун 11.06 | 19:03

Бандата искала по 15 000 евро от новите родители

От Десислава Маданска

Петима българи са се опитали да продадат бебе в Гърция за 15 000 евро. Полицията в Солун е арестувала двама мъже и три жени, след като опитали да изтъргуват новороденото на двама полицаи под прикритие, представили се за женена двойка, съобщава гръцкият вестник "Катимерини". 

Момченцето на 13 дни се родило в болница Цанейо в Пирея. Бандата отвела бебето и 27-годишната му майка в Солун, за да завърши продажбата от апартамент в околностите на Амбелокипус, където отседнали майката и бебето, информира БТА.

В същия апартамент са били открити още две жени в напреднала бременност. Според полицията те планирали да продадат бебетата си, след като се родят. 

Заподозрените лидери на бандата са 52-годишен мъж и 51-годишна жена.  Според органите на реда бандата е наела бременните жени в България. Те са били отведени в Гърция незаконно, за да родят бебетата си, които след това трябвало да бъдат продадени на местни двойки.

Следователите смятат, че майките са получили по 3000 евро, като бандата искала по 15 000 за всяка продажба. Другите три арестувани българи подпомагали двамата лидери на бандата, а полицията разследва дали в схемата са участвали и лекари, медицински сестри и адвокати.

По време на обиска в апартамента полицаите открили множество документи и медицински изследвания, отнасящи се за бебето. То е поставено под защитата на прокуратурата и в момента е под наблюдение в болницата в Солун.  

Водещи

Най-четени