Хванаха противотанкови димни гранати, готвени за дербито Левски–ЦСКА 26.04 | 12:03

Мачът е тази неделя

От Ивелина Георгиева

През тази нощ органите на СДВР и ГДБОП са задържали две лица от фенклуба на ПФК Левски, които са се опитали да вкарат нелегално 46 противотанкови димни бойни гранати за предстоящата среща между отборите на "Левски" и ЦСКА.

Двете лица са задържани в столичния квартал "Надежда". Едно от тях има криминална регистрация за подобно престъпление и е бил обучаван в академията на МВР. Той обаче е бил изгонен още докато е обучаван за курсант.

Димните гранати са боеприпаси, които са във въоръжение, посочи главният секретар на МВР Калин Георгиев. От СДВР увериха, взимат всички мерки по отношение на предстоящата среща. За сигурността на мача ще отговарят над 1000 служители на МВР, като 400 души ще бъдат допълнително командировани.

Тази нощ е разбита и група, занимавала се с разпространение на наркотици. Задържани са 10 души с неголеми количества кокаин, хероин и марихуана. Главният секретар посочи, че при тази операция не е толкова важно задържането на наркотиците, а неутрализирането на престъпната група.

Най-четени