Хванаха таксиджия с дрога и 13 мигранти на сръбската граница 12.10 | 15:12

Софиянецът превозил до сръбската граница 13 мигранти в колата си

От iNews.bg

Вчера през нощта патрул от ГПУ-Брегово е забелязал такси, движещо се към българо-сръбската граница. Автомобилът на гранична полиция тръгнал след него. В землището на село Градец таксито спряло и от него започнали да слизат хора, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция", цитирана от БГНЕС.

Полицаите установили в таксито 13 чужди граждани – 7 мъже и 6 момчета. 8 от чужденците били афганистанци, 5 - пакистанци. Всичките са регистрирани в Държавната агенция за бежанците, но признали, че са искали да преминат незаконно сръбско-българската граница и да стигнат до Германия. Чужденците са задържани в ГПУ-Брегово.

Задържан е шофьорът на таксито - Г. К. /32 г./ от София. При извършената проверка на автомобила му граничните полицаи открили в пепелника доза бяло прахообразно вещество, което при полевия наркотест реагирало на амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.

На Г.К. са повдигнати обвинения за каналджийство и за държане на наркотично вещество. С постановление на районната прокуратура в Кула той е задържан за 72 часа и е предаден на следствения арест.

На 11 октомври пък на ГКПП "Капитан Андреево" е задържан на влизане в страната турски шофьор с товарен автомобил "Мерцедес", превозващ нелегални мигранти. Чуждестранните лица са открити при проверка с рентген в товарното помещение на камиона. Нелегалните имигранти и шофьорът С. М./42 г./ са задържани в ГПУ-Свиленград.

Водещи

Най-четени