Хванаха трима рецидивисти за въоръжен грабеж в София 12.12 | 17:31

Четвърти успял да избяга, ранил е полицай, обявен е за общодържавно издирване

От iNews.bg

Операцията е реализирана от служители на сектор "Грабежи" при ГД "Национална полиция" и на отдел "Криминална полиция" при СДВР, под ръководството на СГП. Оперативните действия започнали в ранните часове на 11 декември на територията на София. Те са предприети непосредствено след сигнал за грабеж в столичния квартал "Люлин" и извършен на място оглед. По първоначални данни в престъплението са участвали четирима маскирани мъже. Двама от тях проникнали в офиса на фирмата, намиращ се на втория етаж на сградата. След сила и заплаха към охранителя на фирмата, те отнели метална каса с 10 000 лева, и я са я изнесли през прозорец на същия етаж. Другите двама я поели и натоварили в откраднат автомобил.

В хода на операцията са установен трима от извършителите на престъплението. Задържани са С. И. /42 г./, криминално проявен и осъждан, и Н. И. /41 г./- криминално проявен и осъждан у нас и в други страни от ЕС.

2012556Третият - К. П. /42 г./- с прякор Мраморския, оказал яростна съпротива при задържането, ранил един от служителите на ГДНП и успял да избяга. Той е обявен за общодържавно издирване.

В рамките на проведените процесуално-следствени действия на адреси, обитавани от тримата, са открити множество доказателства, сочещи съпричастността им към грабежа, както и към други кражби, извършени на територията на столицата и страната. Намерен е и автомобилът, с който са превозвали откраднатата каса, установено е, че той е бил с номера от друга кола, за която няма данни да е противозаконно отнета. Според събраните до този момент данни, само за последните две седмици, групата е реализирала "печалба" от 160 000 лева.

Софийска градска прокуратура е привлякла С.И. и Н.И. като обвиняеми за извършения грабеж от офис на фирма в София. Наложени са им мерки за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа.

Подробности по разследването оповестиха старши комисар Константин Димитров, зам.-директор на Главната дирекция "Национална полиция" , старши комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР, Емилия Русинова, градски прокурор на София и Зорница Таскова, говорител на Софийската градска прокуратура.

Водещи

Най-четени