Хванаха убийците на свекървата на Нели Куцкова 06.02 | 11:46

Възрастната жена бе убита навръх Нова година в дома си

От Кремена Бедерева

Двама души са задържани за убийството на свекървата на Нели Куцкова – Надежда, съобщиха на пресконференция от Софийската градска прокуратура.

Станислав Маламов и Велик Корчев са 26-годишни и са криминално проявени – уличени са в разпространение на наркотици, в кражби и в грабежи, уточни директорът на СДВР Ивайло Спиридонов. Сега те ще бъдат обвинени за грабеж, придружен с убийство.

Престъплението е извършено на 31 декември 2013 година. Спиридонов посочи, че разследващите са успели да достигнат до определен кръг заподозрени, където са установени двамата задържани. Той добави, че "разработването" на Маламов и Корчев е започнало доста време преди задържането им.

По думите на Спиридонов това е дало възможност на разследващите да изненадат двамата и да постигнат добри резултати при разговора с тях. Директорът на СДВР отказа да уточни за какви резултати става въпрос.

Маламов и Корчев са задържани за 72 часа, а утре (7 февруари) Софийският градски съд ще реши дали да уважи искането на прокуратурата те да бъдат оставени в ареста, информира БТА.

Най-четени