Хванаха фалшификатори на платежни документи 29.02 | 11:42

Служителите на столичното звено за борба с организираната престъпност са задържали двама мъже

От Кремена Бедерева

Двама са задържани за изготвяне и разпространение на неистински платежни документи, съобщават от пресцентъра на МВР. Служителите на столичното звено за борба с организираната престъпност са образували досъдебно производство срещу Д.Л. и П.И.

В столичното звено е получена информация за изготвяне и разпространение на неистински електронни платежни инструменти. Като основни участници в престъпната дейност са установени Д.Л., на 29 г., криминално проявен и П.И., 28-годишен от София, който досега не е известен на органите на реда.

След първоначалното разследване столичните антимафиоти пристъпили към операция за задържането на двамата мъже. Д. Л. е задържан в дома, в който живее на бул. "Свети Наум”, а П. И. - в ж.к. "Света Троица”.

Организирано е претърсване в имоти на общо пет адреса в София, за които има данни, че са ползвани от двамата. Иззети са пет лаптопа, множество флаш памети, мобилни телефони, сим карти, голямо количество дебитни и кредитни карти на други хора и пари.

Открити са и фалшива шофьорска книжка на името на Д.Л., самолетен електронен билет на негово име, записки за парични суми, компютърна платка, СД карти, ръкописен текст с инструкции за скимиране на чужди сметки, бележници със записки за парични суми и други.

Иззети са и голямо количество боеприпаси от различен вид, няколко хард диска, два бойни пистолета, множество дискове, компютър, преносими флаш памети.

Д.Л. и П.И. са привлечени в качеството на обвиняеми за престъпление по чл. 246, ал. 3, вр. чл. 26 от НК, като им е наложена мярка за неотклонение "подписка”. По случая в столичния отдел БОП се води досъдебно производство.


Водещи

Най-четени