Хеликоптер се разби в морето край Царево (ДОПЪЛНЕНА) 25.07 | 15:51

Машината паднала във водата по време на състезание с джетове, няма пострадали

От Кристиан Костурков

Хеликоптер е паднал в морето в близост до плажа на Царево около 14:20 ч. днес, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Машината се е разбила докато във водата се е провеждало състезание с джетове. Засега обаче не е ясно дали вертолетът е бил там във връзка с мероприятието, съобщава Флагман.бг. За щастие няма пострадали от инцидента.

След падането във водата машината, модел "Робинзон R 44”, е потънала на 3-4 метра дълбочина. Хеликоптерът е бил управляван от 61-годишен пилот­инструктор към авиоотряд Варна. С него са летели и двама мъже от София на възраст 43 и 57 години. При падането на хеликоптера няма пострадали лица или нанесени материални щети. Не е констатиран и разлив на петролни продукти.

От проведените до момента полицейски действия е констатирано, че хеликоптера излетял от авиобаза в село Калиманци, област Варна в 13.10 ч. и се отправил в посока Царево. Около 14:00 ч. в района на пристанището на курортното градче при опит за кацане пилотът загубил контрол над машината, двигателят загубил обороти и хеликоптерът, захождайки, паднал в морето, след което потънал. Тримата мъже успели да излязат самостоятелно от машината. Веднага на помощ са им се притекли участници в състезанието с джетове.

Хеликоптерът е четириместен, собственост на софийска фирма. Произведен е през 2008 г. и летял под името на авиоотряд Варна. Към момента на местопроизшествието се намира аварийно­спасителен екип, който предприема мерки за изваждането на хеликоптера от морето.

Най-четени