Хиляди подкрепят Орешарски в София, в Пловдив настъпва ГЕРБ 16.11 | 12:45

Блокирано е движението в централните части на двата града. Засилена полицейска охрана съпровожда протестите

От Филипа Тодева

Безпрецедентно мерене на силите правят политическите сили у нас. Хиляди хора от цялата страна пристигат в София, за да подкрепят управлението на премиера Пламен Орешарски.

Шествието в подкрепа на кабинета е водено от самия Орешарски, министрите от правителството му, лидерът на БСП Сергей Станишев, лидерът на ДПС Лютви Местан, председателя на парламента Михаил Михов, депутати и партийни членове и симпатизанти. Очаква се шествието ще продължи към Министерския съвет.

Движението в двете посоки по бул. "Цариградско шосе" в отсечката от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до алея "Яворов" е спряно. Преминаването през централната градска част в обедните часове ще бъде затруднено. От общината посочват, че гражданите могат да използват обходни маршрути. Подобна е ситуацията и в Пловдив.

Там хиляди членове и симпатизанти на ГЕРБ се обявиха за оставка на правителството и предсрочни парламентарни избори. На митинга на ГЕРБ пристигна и лидерът на партията Бойко Борисов. Бившият председател на парламента Цецка Цачева обвини лидера на социалистите Сергей Станишев, че е отправил всички възможни обвинения към ГЕРБ, но за по-малко от шест месеца, управлението, подкрепяно от него, е сринало държавата.

Цачева твърди, че управляващите използват планове и сценарии, написани по учебниците на Държавна сигурност. "Никой днес не знае къде се вземат решенията за това управление – дали в сараите, или на "Позитано", посочи тя.

 

Водещи

Най-четени