Хиляди таблетки амфетамин заловиха в Русе 28.03 | 12:30

Дрогиран шофьор без книжка опитал да изнесе наркотик за 100 бона към Чехия

От Диана Цветкова

240 хиляди таблетки с амфетамин са задържани от митничари в Русе.

Дрогата с общо тегло 81,7 кг, е намерена в чешки ван Mercedes, управляван от 31-годишен българин, който опитал да излезе от страната през "Дунав мост". Шофьорът декларирал, че пътува за Чехия.

При проверка с мобилен скенер станало ясно, че в кухините между страничните вътрешни кори и външните ламарини има открити торби. При изваждането им се оказало, че те са пълни с хапчета, а направеният полеви наркотест показал, че става дума за амфетамин.

В автомобила е имало общо 51 торби с таблетки амфетамин, които е трябвало да бъдат изтъргувани извън страната на черния пазар за около 110 000 евро, посочват от Агенция "Митници".

В портфейла на шофьора, както и във фабрична кухина на таблото на превозното средство са открити още малки количества синтетична дрога на кристали пико, като водачът обясни, че тя е "за лична употреба”.

След медицински преглед е станало ясно, че шофьорът е управлявал автомобила след употреба на наркотик. На всичкото отгоре се оказало, че той дори няма шофьорска книжка, тъй като нямал завършено основно образование.

Случаят е докладван на Окръжната прокуратура – Русе и е образувано наказателно производство за контрабанда на наркотици. Водачът и превозното средство са задържани.

Водещи

Най-четени