Хлябът е по-скъп от свободата 19.04 | 14:01

Това е драмата на нашия народ, според Юрий Асланов

От Филипа Тодева

През последните години се стигна до това, че в България свободата нищо не струва или хлябът е по-скъп от свободата. За свобода никой не би отишъл на жертва в страната – това е драмата на този народ. Той в момента е готов в името на примитивни, материални проблеми, с които едва се справя, дори да се откаже от права.

Това заяви социологът Юрий Асланов, цитиран от агенция "Фокус".

"Партия на протестиращите е хипотеза, която сме длъжни да тестваме, но тя няма плътност, няма конкретни образи. В момента хората нямат избор. Такова чудо като това през 2001 г. със Симеон Сакскобургготски и това от 2009 г. с Бойко Борисов вече не се очаква. Хората на първо място искат съчувствие и съпричастност от политиците”, каза социологът.

Асланов смята, че съзнанието на хората е парализирано от други страхове, съвършено далеч от темата за подслушването.

"Скандалът с подслушването ще ощети в някаква степен партия ГЕРБ, защото със скандала са свързани знакови за партията имена. Но не може да се очаква това съществено да повлияе на пренареждането на цялата карта", коментира той.

Според него е възможно скандалът да отблъсне избирателите, което ще наводни парламента с много на брой малки партии, от които ще зависи следващото мнозинство.

Водещи