Хората да покажат червен картон на ГЕРб на изборите, зове Татяна Дончева 07.04 | 12:29

Това са безпардонни хора, те са убедени, че ще са от началото до края на света, че ще грабят нови и нови неща, заяви лидерът на "Движение 21"

От iNews

На тези избори хората трябва да покажат на ГЕРБ червен картон. Това заяви в сутрешния блок на БТВ лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева.

Според нея обаче има проблем в контрола на ГЕРБ върху Информационно обслужване. "Не може Мишо Константинов да продължава да е там, тъй като той е показал, че работи за управляващите", смята дългогодишният бивш депутат от БСП.

Дончева коментира и смяната на върха в Министерството на правосъдието, където в петък парламентът избра за министър Данаил Кирилов, бивш шеф на комисията по правни въпроси.

"За тези хора, законът и моралът се измерва с това, първо да обслужи партията, към която принадлежи, а не да се подчини на някакви принципи, на някакви норми, които са общоприети”, каза в предаването "Тази неделя” лидерът на "Движение 21”, коментирайки Апартаментгейт. 

Според Дончева в качеството си на народен представител, дни преди да бъде назначен за правосъден министър, Данаил Кирилов е внесъл "поредното безумие” в парламента. "Според което се премахва изискването за 10 години юридически стаж и високи морални качества за председател на КОНПИ и се приема, че може всеки от специалните служби с 10 години стаж, разбирайте в ДАНС и в някакви други подобни места да оглави комисията, която да отнема имоти на хората”, обясни за какво става дума тя. "Не е проблемът само неграмотният човек. Неграмотният човек може да направи големи бели в законодателството. Но, когато този човек има формална диплома и може да изпълни всяка поръчка, без да се замисля за последиците и за отражението върху обществените отношения, това става наистина опасно”, изтъкна Дончева. 

"Това са безпардонни хора, които въобще не се интересуват, че ще има и след тях. Те са убедени, че ще са от началото до края на света, че ще грабят нови и нови неща и че за тази цел е нужно да заемат тази позиция до края на света, с цената на всичко, което означава да изпълнят и всяка поръчка”, каза още Татяна Дончева.

Водещи

Най-четени