Хората на Костадинов, Нинова и Слави окупираха трибуната в НС, бранели МОЧА 14.12 | 10:38

"Някой ще обясни ли това какво е - хепънинг, пърформанс или някакъв хор, който ще изпълни нещо", попита председателят на парламента Росен Желязков

От iNews.bg

Депутатите на "Възраждане", БСП и "Има такъв народ" заградиха трибуната в Народното събрание.

Заседанието започна с декларация от името на "Възраждане" във връзка с "беззаконието в последните дни и седмици". Думите на лидерът на партията Костадин Костадинов са провокирани и от демонтирането на Паметника на Съветската армия. Той призова народните представители да излязат на трибуната, "за да покажат ясно и категорично, че никога няма да допуснат беззаконието и тоталитаризма да управляват нашата страна".

"За т.нар. конституционно мнозинство ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС законите не важат. Грубото показване на законите намери своя апотеоз в беззаконието, на което сме свидетели в центъра на София. Протестът трябва да влезе в парламента", заяви Костадинов.

Пред трибуната се събраха депутати от "Възраждане", "БСП за България" и "Има такъв народ". Костадин Костадинов каза, че НС няма да работи, докато този въпрос не бъде разрешен.

"Някой ще обясни ли това какво е - хепънинг, пърформанс или някакъв хор, който ще изпълни нещо", попита председателят на парламента Росен Желязков.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов коментира, че са отпред заради "абсолютната бруталност", която мнозинството извършва с Конституцията.

Борислав Гуцанов ("БСП за България") пък поиска Желязков да припознае искането им за изслушване на министъра на културата и на министъра на регионалното развитие във връзка с демонтажа на Паметника на Съветската армия. Вчера министърът на културата изрази готовност да бъде изслушан по темата.

Председателят на парламента прекъсна заседанието и свика председателски съвет.

Водещи