Христо Ковачки не знае защо го съдят 23.03 | 16:23

Бизнесменът се яви при второто си призоваване като свидетел по делото "Килърите”

От Кремена Бедерева

Бизнесменът Христо Ковачки се яви при второто си призоваване като свидетел по делото "Килърите” в Шуменския окръжен съд, предаде Радио "Фокус”-Шумен.

При влизането в Шуменската съдебна палата Ковачки заяви пред журналисти, че не знае защо е тук.

В показанията си той каза, че познава убития на 6 април 2008 г. в София Борислав Георгиев повече от десет години. Първоначално той е бил управител на ресторант, а последните три-четири години преди да бъде убит - прокурист на "Атоменергоремонт” – фирма, която Ковачки е консултирал.

Освен това той е бил близък със семейството на Борислав Георгиев. Ковачки каза още, че с Георгиев са дискутирали единствено икономически проблеми, свързани с "Траял Корпорация” в Крушевац, Сърбия. Ковачки заяви, че не познава Костадин Сапунджиев – Крис.

В качеството на свидетел обаче Сапунджиев заяви, че Ковачки е имал интереси към мина и енергийно дружество в Босна, нещо, което бизнесменът отрече днес в залата.

Христо Ковачки каза още, че не се е срещал с лицето Сретен Йосич и не си спомня да познава подсъдимия Янко Попов. По думите на Ковачки той е помагал на съпругата на Борислав Георгиев след неговото убийство единствено морално.

При показанията си по делото "Килърите” обаче вдовицата Надежда Георгиева заяви, че Ковачки й е подарил дом на стойност 250 000 лева. Единствената информация за случилото се с Борислав Георгиев на 6 април 2008 г. Христо Ковачки получавал от пресата.

Разпитът на свидетеля Христо Ковачки завърши за около час и половина.

Водещи

Най-четени