Христов: Заради познанството ми с Цв. Василев ме набедиха за опит за убийство на Пеевски 18.10 | 09:21

Ние сме били пилотната атака, последва КТБ, посочи той

От iNews.bg

Един от заподозрените в подготовка на убийство на Делян Пеевски - Георги Христов проговори 4 месеца след задържането му и след като прокуратурата прекрати разследването срещу него и другите двама арестувани през юни.

Тримата бивши обвиняеми са поискали от президента да образува комисия, която да разследва случая. По думите им, отговор от президентството няма.

Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев бяха задържани през юни.

"Вие как бихте се чувствали, ако рано сутринта някой ви щракне белезниците и ви каже, че трябва да ви заведе при шефа си. Без да ви каже защо. Не знам защо ние тримата сме избрани, по какъв критерии", коментира ареста си Христов в ефира на bTV.

Според неговата версия, причината е, че се познава от дълги години с банкера Цветан Василев. "Има различни версии, но моята и единствената е, че се познавам с Цветан Василев от доста години. Ние сме били пилотната сделка, пилотната атака, последвана след това от атаката срещу КТБ и затварянето ѝ. В последствие разбрах, че аз съм титулуван с това, че съм мозъкът на операцията. Може би поради това, че имам две висши образования и чуждестранни партньори, с които работя в определени насоки. И поради това, че се познавам с Цветан Василев повече от 10-12, може би 14 години. От началото на века", заяви Христов. Според него "сценарият", който се пише не е добър, но е по заповед на Пеевски.

Христов твърди още, че поне едни от заместник-главните прокурори е свързан с Пеевски. "Как му е повлиял не мога да кажа, но това е така", уточни Христов.

Относно изказванията на Делян Пеевски, че той и другите двама са "убийците му", Христов заяви, че се чуди как българският съд ще "прочете това."

"в няколко изказвания ни нарича убийци. Аз съм завършил съм медицина и мога да помогна за живота, но не и да го отнема", посочи бившият обвиняем.

Той призова Делян Пеевски да се откаже от имунитета си.

"Призовавам го съвсем човешки да се откаже от имунитета си и да се даде ход на делото", посочи Христов.

Водещи

Най-четени