ЦИК: СИК-овете ще броят само разписките по партии и коалиции, без преференциите (ВИДЕО) 14.11 | 12:30

ЦИК дава първия си брифинг от насрочените три брифинга в деня на изборите

От iNews.bg

ЦИК дава първия си брифинг от насрочените три брифинга в деня на изборите.

ЦИК уточнява, че контролните разписки след приключването на изборния ден секционните избирателни комисии ще преброят гласовете от контролните разписки по партии и коалиции и ще попълнят съответните приложения, които са предоставени, но без да броят преференциите. Това коментира говорителят на ЦИК Росица Матева.

"Гласуваме в 13219 секции, подвижни за лица с трайни увреждания са 339, в болници и други заведения са 167. 175 са за карантирани заради ковид-19. 12 секции са в места за задържане. У нас и в чужбина гласуваме с 11 936 устойства за машинно гласуване", допълни Матева. 

"На избирателите не се дава втора карта. Имаме сигнали, че в някои секции са поставени по две кутии за разписки, което е нарушение", каза още тя.

"Извън страната гласуването протича по-спокойно от личните ми очаквания. 750 секции работят или ще заработят всеки момент. В тях единственият съществен проблем е отсъствието на членове на СИК-ове в изборния ден. Няма критична ситуация, при която някоя секция да не е отворила", коментира говорителят Цветозар Томов.


 

Водещи

Най-четени