ЦИК заличи регистрацията на „Национално движение за права и свободи“ 24.09 | 16:15

Подготовката при организацията на изборите на 27 октомври върви нормално, на вота ще се явят 23 партии и 9 коалиции.

От iNews.bg

Подготовката при организацията на изборите на 27 октомври върви нормално, на вота ще се явят 23 партии и 9 коалиции. Това съобщи говорителят на ЦИК Росица Матева на редовен брифинг.

ЦИК е заличила регистрацията на партия "Национално Движение за права и свободи – НДПС".

До 17.00 часа днес всички партии трябва да регистрират своите кандидатски листи. Предизборната кампания стартира в полунощ в петък.

"Призоваваме да се проведе толерантна кампания. Тя ще изтече в 24 часа на 25 октомври. ЦИК взе решения за секциите в страната, в които ще се гласува с машини - 9353 секции. Извън страната тепърва ще се определя броят. 13 469 заявления са подадени за гласуване извън страната."

 

Матева припомни, че комисията е взела решение на 19 септември, с което е определила реда и е задължила да бъдат унищожени всички ролки специализирана хартия за машинно гласуване от предходни избори.

"Всички областни управители и кметове на общини би трябвало да изпълняват решенията на ЦИК, свързани с организацията на изборите", подчерта Матева.

"Отговорността за доставка на хартията за машинно гласуване е на печатница на БНБ и моля по всички въпроси, свързани с хартията за машинно гласуване, да се обръщате към тях", подчерта тя.

Водещи

Най-четени