ЦИК работи вече в пълен състав (СНИМКИ) 27.03 | 17:10

Комисията вече имаше и първата си пресконференция

От Мая Александрова

Централната избирателна комисия работи вече в пълен състав, след като от вчера се присъедини и заместник-председателят Маргарита Златарева. Това каза говорителят на Комисията Александър Андреев на първата пресконференция на ЦИК, в която участваха и говорителите Камелия Нейкова и Цветозар Томов.

Александър Андреев отбеляза, че вече са се състояли четири заседания и са приети решения, свързани с работата на ЦИК и за организиране на изборите. Приети са решения за определяне на изборните райони и единната им номерация, за единната номерация на удостоверенията за гласуване на друго място и за реда за осъществяването на консултации при областните управители за назначаване на РИК.

Предстои Комисията да приеме изборните книжа, реда и условията за формирането на секционните избирателни комисии извън страната и условията и реда за гласуване в чужбина, отбеляза Андреев.

Говорителят Камелия Нейкова каза, че на заседанието има внесен проект на решение за определяне
възнагражданията на членовете на комисиите. План-сметката за произвеждане на изборите се уточнява и ще бъде утвърдена в законовия срок, добави Нейкова, цитирана от БТА.

Най-четени