ЦРУ знаело за атентата на летище "Сарафово" край Бургас? 18.07 | 23:50

Има причина бомбата да е точно на днешната дата, коментират руски медии

От Кремена Бедерева

Руските медии съобщават, че ЦРУ е имало информация за атентата на летище "Сарафово" край Бургас, при който бе взривен автобус с израелски туристи.

МИГнюз съобщава пък, че ЦРУ е знаело още преди няколко седмици, че е възможно да има подобен терористичен акт в България.

Според МИГнюз си има и причината актът да е точно на днешната дата – 18 юли. Освен че днес у нас се чества 175-годишната от рождението на Васил Левски, атентатът в България е извършен едновременно с терористичното нападение в Дамаск срещу ръководството на силите за сигурност на Сирия.

И двата атентата може би са направени, с цел да се отклони вниманието от обсъждането на резолюцията за Сирия, която трябва да се проведе в Съвета за сигурност на ООН.

Тя предвижда изключително строги санкции срещу размирната страна.

Руското издание пише още, че най-вероятно терористичният атентат е организиран от "Хизбула". Целта е отмъщение за ликвидацията на началника на Партията на Аллах.

Според МИГнюз атентатът най-вероятно е извършен от камикадзе, което се е взривило до една от вратите на рейса. Към момента от страна на властите в България не е изказвано подобно предположение.