Цар Киро е със съмнения за инфаркт 11.07 | 11:10

Прекарал е нощта под лекарско наблюдение

От Теодора Кокаланова

"Кирил Рашков е прекарал нощта в болница, под лекарско наблюдение, със съмнения за инфаркт", съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Галина Андреева.

Още снощи, след ареста му той е бил закаран в спешното отделение на Университетска болница в Пловдив, с оплаквания за здравословното си състояние. Вчера (10 юли) Рашков бе арестуван в хотела му в Пловдив.

Маскирани обискираха сградата и неговата кола, след което му бяха поставени белезници и му бе постановено задържане за срок от 24 часа по закона за ДАНС по подозрения за съпричастност към държане и разпространение на наркотици.

От прокуратурата съобщиха, че във вторник (8 юли) за срок от 72 часа са били задържани трима души за държане и разпространение на 2,7 кг амфетамини. У тях са били открити още и консумативи за производство на синтетичната дрога, както и оръжия и боеприпаси за тях.

"Задържаните нямат роднински връзки с Кирил Рашков", отбелязаха от прокуратурата, но не уточниха каква точно е връзката на ромския бос със задържаните с мотив, че обиските продължават и тепърва ще му се повдигат обвинения.

"Очаква се това да стане днес. Очаква се още на задържаните трима да им бъде искана постоянна мярка за неотклонение", каза Андреева. Други членове на фамилия Рашкови засега не са задържани, предаде агенция "Фокус". 

Водещи

Най-четени