Цар Киро си призна: ГЕРБ го вкарали в затвора 23.01 | 11:25

Ромският бос обвини ГЕРБ за събитията в Катуница. Тефтерчето е 99,9% фалшификация

От Цанка Донкова

"Дойдоха едни хора при мен да ходатайстват за гласовете на циганите и да подкрепим кандидата на ГЕРБ. След това бях заплашен, че ще ме вкарат в затвора и така и стана", това заяви Кирил Рашков в ефира на TV7.

Ромският бос заяви, че 99,9% скандалното тефтерче, което се преписва да е негово, е фалшификация. Рашков е категоричен, че то не е и на сина му Ангел.

Цар Киро риторично запита защо чак сега се дава гласност на скандала. Според него причината са наближаващите избори и желанието на определени хора да си направят PR кампания.

За случилото се в Катуница Рашков заяви, че всичко е организирано от ГЕРБ. Той смята, че като е загърбил исканията за цигански гласове си е навлякъл проблемите. Цар Киро твърди, че Бойко Борисов е викал многократно при себе си прокурора Калоян Димитров от Пазарджик с настояване да го вкара в затвора.

Според Рашков самият прокурор му е казвал, че зад гърба му стои премиерът Борисов и той не се страхува да го обвинява несправедливо. Няма как при това насъскване срещу мен да не се стигне до присъда и да лежа в затвора, завърши ромският лидер.

Водещи

Най-четени