Царят: В края на живота ии ме изтезават с фалшиви претенции 28.08 | 15:38

Грозно е да ме принудят на второ изгнание, заяви Симеон Сакскобургготски по повод делата за имотите му

От Ани Романова

"През 1946 г. получихме един списък и то от Отечественофронтовското правителство, а не някакво монархическо, за имотите. След това през 1998 г. се потвърди собствеността, а изведнъж започнаха всички тези много неприятни и унизителни за мен преследвания. За да видя сега, в края на живота ми, така да ме изтезават и мъчат с някакви измислени и фалшиви претенции е тежко".

Това каза Симеон Сакскобургготски пред журналисти в Рилския манастир по повод делата за наследството на имотите му. Той пристигна със съпругата си Маргарита за панихида по повод 75 г. от смъртта на баща му цар Борис III.

"Има един момент, в който си мислех колко би било грозно да ме принудят и то в една демократична България към второ изгнание", допълни той.

"Мисля, че това е откровено, защото ако се погледнат фактите в една цивилизована, демократична и европейска страна, частната собственост е неприкосновена".

Според бившия премиер хората, които са се заели "да го тормозят" по този систематичен начин, трябвало да знаят как са били възпитавани от родителите и дедите му, какво е тяхното разбиране за държавно, частно и лично.

"При наличие на днешните обичаи и навици мога да кажа много повече, но днес сме тук по друг повод", заключи той, цитиран от Канал3.

Снимка: Уикипедия

Водещи

Най-четени