Цацаров: Ако има предсрочни избори, те не трябва да влияят на съдебната реформа 22.05 | 10:44

За първи път от години между различни политици и институции виждаме консенсус по този важен въпрос

От iNews.bg

Дори и да има предсрочни избори у нас, това в никакъв случай не трябва да влияе върху започналата съдебна реформа. Това заяви пред БНР главният прокурор Сотир Цацаров. Според него за първи път от много години насам различните страни и институции в българската политика работят рационално и постигат консенсус, личните противоречия са загърбени. Благодарение на това промените в редица закони, за които от години само се говори, вече са готови почти на 100%.

"Това са вторият пакет от измененията на Закона за съдебната власт, Наказателно-процесуалният кодекс, Законът за мерките за противодействие на тероризма”, подчертава Цацаров. И допълва, че съвсем скоро от Министерски съвет ще внесат за разглеждане и в парламента всички тези промени.

Цацаров предупреди, че не трябва да се повтарят грешките от миналото, когато процесите около съдебната реформа са били и продължителни във времето, и безкрайно политизирани, предаде БГНЕС. "Те са се използвали по един или друг начин – от една или друга политическа сила, за да бъде налагано нейно виждане. Мисля, че е време вече нещо да се случи в тази област, която наричаме съдебна реформа”, казва Цацаров.

Водещи

Най-четени