Цацаров: Отговорността е на главния секретар на МС 15.05 | 12:13

А договорът е бил сключен от него

От Филипа Тодева

Не можем да говорим за вина на служебното правителство, а за вина на администрацията на Министерския съвет по отношение на бюлетините от Костинброд. Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров.

Той припомни, че договорът за отпечатване на бюлетините е бил сключен от главния секретар на Министерския съвет Росен Желязков.

"Установено е едно обстоятелство по отношение на отпечатването – не е бил упражнен никакъв контрол от страна на възложителя", категоричен бе Цацаров.

Не можем да говорим за вина на служебното правителство, а за евентуална отговорност на длъжностни лица от състава на МС или от състава на администрацията на МС, смята главният прокурор.

Лицето от администрацията, което е сключвало договора, е главният секретар на МС. Той е разпитван два пъти като свидетел до момента. За отпечатването на бюлетините и съхраняването на това, което ви показахме, не е упражнен никакъв контрол от страна на възложителя.

Той съобщи, че, когато приключи огледът на всяка бюлетина, ще бъдат допуснати медиите да видят всичко.
До момента все още няма привлечени по делото за обвиняеми, уточни Борис Сарафов. Досъдебното производство е образувано след проверка на ДАНС, уточни Роман Василев.

Градският прокурор Роман Василев представи мостра на бюлетина от Министерския съвет и я сравни с вещественото доказателство – бюлетина, иззета от печатницата в Костинброд. Намерените бюлетини са иззети веществени доказателства, обясни Василев.

Водещи

Най-четени