Цацаров: ​​Разследването срещу семейство Баневи няма да обхване само "Полимери" 27.10 | 11:57

Сотир Цацаров заяви още, че по разследваните сделки от масовата приватизация има данни за извършени престъпления

От iNews.bg

Разследването срещу Баневи няма да обхване само завод "Полимери" в Девня, а ще обхване една по-голяма и по-цялостна икономическа дейност, заяви главния прокурор. 

 

Сотир Цацаров, главен прокурор: Отправна точка на това досъдебното производство е "Полимери" - Девня. Казвам отправна точка, защото се очаква в резултат на извършените интензивни действия по разследването на практика периметърът на фактите, които ще бъдат разследвани и съответно и обвиненията, които ще бъдат повдигани да бъдат разширяван.

 

 

Продължава издирването на бизнесмените Ветко и Маринела Арабаджиеви, обвинени за данъчни престъпления и пране на пари. Според Цацаров по този случай всичко вече е в ръцете на френските власти.

 

Главният прокурор обяви, че България е уведомена официално, че вече има решение на турски съд за екстрадицията на задържания в Истанбул Димитър Желязков - Очите.

 

 

По отношение на обвиненията срещу бизнесмена Иво Прокопиев, главният прокурор заяви, че те нямат нищо общо с издателската му дейност, а касаят само бизнес и приватизация.

 

 

Сотир Цацаров, главен прокурор: Когато преди години са се случвали събития с предприятия "Каолин", когато са се случвали събития със съответни находища за такива полезни изкопаеми и съответна приватизация на територията на Разград, а в последствие други и други сделки, не мисля, че някой е издавал нещо. "Каолин" няма нищо общо със свободата на словото.

Сотир Цацаров заяви още, че по разследваните сделки от масовата приватизация има данни за извършени престъпления.

Водещи

Най-четени