Цацаров иска имунитета на Бат Сали 07.07 | 09:58

Методиев не спира на стоп палка, щял да уволнява полицаи, прокуратурата иска да му повдига обвинения

От iNews.bg

Главният прокурор Сотир Цацаров е поискал свалянето на имунитета на депутата от ДПС Александър Методиев, известен още и като Бат Сали. За целта в Народното събрание е внесено и съответното искане. Причина за поискания имунитет е нарушение на пътя, извършено от Методиев, както и закана да "уволнява" полицаи, спрели бус с негови "негови хора" – футболния отбор на ромите от Самоков, съобщават от Прокуратурата.

При извършена от Софийска градска прокуратура предварителна проверка са събрани данни за това, че на 1 май т.г. в Костенец Методиев е извършил две престъпления от общ характер – противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си. Управлявайки лек автомобил около 16:10 ч. Бат Сали, навлизайки в Костенец, извършил маневра "тройно изпреварване" в участък, в който било забранено изпреварването. Действията му били забелязани от пътни полицаи. Един от тях незабавно подал сигнал със стоп палка да спре. Методиев възприел подадения му сигнал, но вместо да спре, помахал с ръка на полицейските служители и продължил, като дори увеличил скоростта на движение.

След около 10 минути на същото място полицейските служители спрели за проверка  микробус, в който пътували 7 лица, на които били поискани документите. Едно от тях нямало лична карта. След справка било установено кое е лицето и било поканено в полицейския автомобил да му бъде съставен съответен акт. Като разбрали, че ще бъде санкциониран, спътниците на нарушителя започнали да настояват пред полицаите да не съставят акт. Един от тях уведомил по телефона Александър Методиев за случващото се. В същото време спрените за проверка лица отправяли заплахи към полицаите, повтаряли, че щял да дойде "шефа" и "ще видят какво ще стане с тях",  подканяли полицаите на висок тон да не съставят акт, държали се грубо и неуважително.

След разговора по телефона Методиев веднага се насочил с автомобила си към мястото, където полицаите извършват проверката и съставят акт. Докато пътувал,  той се обадил на началника на РУ на МВР Костенец. Полицейският шеф обяснил на депутата, че служителите на реда си вършат работата и го помолил да продължи по пътя си и да не нарушава обществения ред. Методиев отговорил, че се връща при "своите хора" и затворил телефона. Като се върнал, Методиев разбрал, че  полицейският служител вече приключва съставянето на акта. Депутатът се приближил до полицейските служители и започнал грубо да им държи сметка защо пишат актове на "неговите хора". След като разбрал, че няма да успее да възпрепятства полицаите да съставят акт, Методиев се ядосал още повече, започнал да се държи с тях грубо и цинично. Заплашвал, че ще ги уволни и "след три дни ще се видят вече цивилни".

Водещи

Най-четени