Цацаров иска имунитета на кандидат общинския съветник от ДПС Трайчо Василев 06.10 | 18:39

Имало явни доказателства, че е нападнал в Самоков журналисти от Нова ТВ

От iNews.bg

Главният прокурор Сотир Цацаров внася искане за снемане на имунитета на кандидата за общински съветник в Самоков Трайчо Василев. Това съобщиха от пресцентъра на Главна прокуратура. Като причина се посочва "дръзкото и грубо" нападение над журналистическия екип на Нова телевизия от страна на Василев и хората му в ромската махала на Самоков, която той е посетил в качеството си на кандидат на ДПС за общински съветник.

"От доказателствата по делото се установява, че единият от извършителите на хулиганските действия е Трайчо Василев – кандидат за общински съветник в Самоков. От деня на регистрацията си като кандидат за общински съветник Василев се ползва с имунитет и срещу него не може да бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК", посочват от държавното обвинение.

Ето и останалата част на прессъобщението:

"Под ръководството на Районна прокуратура – Самоков, незабавно след получаване на сигнал за извършени престъпления срещу собствеността, личността и реда и общественото спокойствие, е започнало разследване за хулиганство, отличаващо се с особена дързост и цинизъм, и унищожаване и повреждане на чуждо имущество.

Извършен е оглед на местопроизшествие, разпитват се свидетели-очевидци на престъпленията. Приобщен е към доказателствата по делото видеоматериалът, отразяващ част от престъпните прояви, информират още от прокуратурата", посочват от Главна прокуратура.

Междувременно по-рано днес лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че ако е имало посегателство срещу журналисти от страна на кандидати на движението, те ще бъдат отзовани и няма да участват в изборната надпревара.

 

 

 

Водещи

Най-четени