Цацаров очаква популизъм преди второ четене на промените в Конституцията 24.09 | 11:55

Главният прокурор се чуди на обиколките по сутрешните блокове

От iNews.bg

Заявка за популистични предложения направиха няколко фигури, за които се чудя как смогват да обиколят целият спектър от сутрешни блокове. Те вече дадоха много предложения, но популистичните предложения за промени не ни интересуват. Това заяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, запитан за очакванията му за промените в Конституцията между първо и второ четене.

"Аз съм сигурен, че между второ или трето четене или между първо и второ, ще има два вида предложение. Едните биха били чисто конструктивни, а другите биха били популистични", посочи обвинител номер 1.

По думите му, предложението за въвеждане на явен вот при гласуване във ВСС може да се причисли към конструктивните. "Аз не съм противник на явния вот. Нямам никакви притеснения да кажа или да покажа за кого и как гласувам. Друго предложение би било въвеждането на форма на парламентарен контрол, който да е свързан дори с изслушване на главния прокурор от парламента. Това е наше предложение още от миналата година", обясни още Цацаров, цитиран от "Фокус".

Водещи