Цацаров поиска имунитета на Марешки, Делян Добрев и Светла Бъчварова 27.04 | 12:37

Вчера Добрев сам даде имунитета си, за да изпревари главния прокурор

От iNews.bg

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на още двама депутати. Той внесе в Народното събрание искания за снемане имунитета на народните представители Веселин Марешки, Светла Бъчварова-Пиралкова и Делян Добрев, предаде бТВ.

За зам.-председателят на парламента Марешки искането е във връзка с внесен през август 2015 г. обвинителен акт за нанесена лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов и заплаха срещу друго лице, отправена във връзка с наем на заведение. Именно заради блезането на председателя на "Воля" производството временно беше спряно.

Срещу Светла Бъчварова-Пиралкова от БСП се води дело в в Софийски градски съд. Тя е обвинена, че на 13 август 2009 г. като председател на УС на Селскостопанската академия е сключила неизгодна сделка, от която е произлязла значителна вреда за академията – в размер на 1 326 671,36 лв. и случаят е особено тежък.

Вчера бившият енергиен министър Делян Добрев от ГЕРБ сам се отказа от имунитета си. Още в средата на ноември м.г. той беше обвинен във връзка с АЕЦ "Белене”.

Водещи

Най-четени