Цацаров призова: Цветанов и Пеевски да решават споровете си 13.02 | 09:56

Главният прокурор не иска да заместват прокуратурата

От Кремена Бедерева

"Лицата Цветан Цветанов и Делян Пеевски да решават споровете си, без да замесват прокуратурата".

Това призова главният прокурор Сотир Цацаров. Повод за думите му бе изявление на бившия вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, че има информация за срещи на Пеевски с главния прокурор Сотир Цацаров и заместника му Борислав Сарафов.

"Всички мои заместници са предложени от мен. Работя в екип, който поне до момента се справя. Борислав Сарафов ще продължава да бъде мой заместник", заяви още обвинител номер едно. 

Главният прокурор Сотир Цацаров показа писмо от председателя на ДАНС Владимир Писанчев, от което става ясно, че в архивите на ГДБОП няма справка, уличаваща заместника му Борислав Сарафов в извършване на престъпление.

Така обвинител номер едно отговори на обвиненията на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, че "е прикрил сигнал срещу Сарафов".

Той се обърна и към всички останали парламентарни и извънпарламентарни политици да не си правят евтин пиар на гърба на държавното обвинение.

Не ме интересува кой харесва и кой не харесва Борислав Сарафов, но е много удобно в този момент той да бъде отстрелян, заяви Сотир Цацаров и напомни, че заместникът му е двигател на разследванията в енергетиката и срещу лица с имунитет. Отстрелването му цели блокиране на тези разследвания и това няма
да стане, категоричен беше Сотир Цацаров.

Колкото до казуса срещу съдията Румяна Ченалова, за която в Македония върви проверка дали има извършено престъпление, обвинител номер едно припомни, че всеки месец изпраща до колегата си в Скопие запитване по този повод. Ако се прецени, че срещу Ченалова трябва да има разследване за извършено
престъпление, обвинител номер едно беше категоричен, че още на следващия ден ще я предложи за отстраняване.

Водещи

Най-четени