Цачева и Алтхер дискутират Шенген 03.05 | 14:00

Председателят на НС се срещна с делегацията на Камарата на кантоните при федералния парламент на Конфедерация Швейцария

От Кремена Бедерева

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна с делегацията на Камарата на кантоните при федералния парламент на Конфедерация Швейцария, водена от председателя на камарата Ханс Алтхер, съобщиха от Народното събрание.

Швейцарските парламентаристи са на официално посещение в България по покана на председателя на българския парламент. В състава на делегацията са Филипо Ломбарди, първи заместник-председател, Ханес Герман, втори заместник-председател и председател на Комисията по външна политика и депутатите Люк Рекордон и Феликс Гуцвилер.

Централна тема по време на разговора е било взаимодействието в процеса на присъединяване на България към Шенгенското пространство. Председателят на НС Цецка Цачева е изразила благодарност към швейцарската страна за оказаната експертна подкрепа, допринесла за подготовката на България за включване в Шенгенското пространство, както и в контекста на вземане на решения за присъединяване.

По-рано председателят на парламента Цецка Цачева посрещна официално швейцарския гост пред паметника на Незнайния воин, където беше поднесен венец.

Водещи

Най-четени