Цветан Василев: Точат Булгартабак, Пеевски разпределя държавните поръчки 18.06 | 19:21

Банкерът заяви, че не е финансирал партията на Бареков

От Филипа Тодева

Обществените поръчки се разпределят основно през каналите на този човек, който в момента обяснява как едва ли не аз съм искал да го убия. Това заяви пред bTV председателят на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка АД Цветан Василев по адрес на Делян Пеевски.

Василев предупреди, че "Булгартабак" се източва и това сякаш не се забелязва. "Регулаторът не е в състояние да въздейства, защото е заплашван. Там е нашият интерес", коментира той. По думите му парите поемат по нечия лична сметка извън България, като средствата са в огромни размери. Василев отправи премерени критики към Пеевски - "Не бих казал, че този човек няма качества, напротив. Аз съм искал да заложа на положителните му качества. За жалост, той не се оказа достоен за това нещо".

Банкерът коментира и спекулациите около финансирането на политическия проект на Николай Бареков. "Трудно е да се каже, че аз съм го създал. Разбира се, той използва платформата на TV7. Политическият му проект не беше финансиран. Финансирано беше риалити шоуто, с което той на практика стартира”, каза още той.

Водещи

Най-четени