Цветан Василев се връща, ако свалят заповедта за арест 09.09 | 16:04

"Вие бихте ли се прибрали, ако знаете, че ще ви арестуват на границата", пита адвокатът му

От iNews.bg

Вие бихте ли се прибрали, ако знаете, че ще ви арестуват още на границата. С тези думи адвокат Константин Симеонов – защитник на Цветан Василев, обясни отказа на клиента му да се прибере в България. Банкерът би се върнал, ако заповедта за арест бъде свалена, стана ясно от думите на адвоката.

Симеонов потвърди, че Василев се намира в къщата си в Белград. Адвокатът отказа да коментира действията на главния прокурор за оздравяването на КТБ, която все още е под специалния надзор на БНБ.

По отношение на липсващата сума пари от банката Симеонов обясни, че след като всяка фирма се провери, ще излезе, че има дупки в касата ѝ, като допълни, че колкото е по-голяма една фирма, толкова по-големи дупки има в нея.

"Трябва да се търси най-напред къде са отишли парите и дали наистина има присвояване – това не е сигурно”, добави Симеонов, цитиран от агенция "Фокус". По думите му действията на БНБ по отношение на банката не са били правилни.

Той допълни, че влизането в банката, за да се извърши обиск от служители, и то с качулки, са действия, от които се е вдигнал излишен шум. "Според мен, когато прокуратурата предизвиква такъв тип действия, трябва да знаят какво може да се случи от това", каза още Симеонов.

Водещи

Най-четени