Цветанов: Атентаторите от Бургас са в Ливан 15.02 | 16:27

Службите разполагали с информация, че са на ливанска територия

От Филипа Тодева

Службите разполагат с информация, че организаторите на терористичния акт на летище Сарафово в Бургас са в Ливан. Това обяви в Пловдив вицепремиерът Цветан Цветанов, предаде агенция "Фокус".

По-рано Цветанов обяви, че атентаторите са състуденти – учили са инженерни специалности в един и същ университет.

Двамата са обявени за издирване в системите на Европол и на Интерпол.

"Тяхното обявяване е с конкретни задачи, които са възложени на съответните партньорски служби на България - да бъдат осъществени насрещни проверки за лицата, за тяхната истинска самоличност и за самоличността, с която те са се подвизавали на територията на страната ни с фалшивата си идентичност", каза още Цветан Цветанов.

Вицепремиерът подчерта, че българското правителство и Българската държава разчитат на подкрепата в разследването за атентата в Бургас и на обмяната на информация по случая с представителите на ливанското правителство.

"Нови неща има почти ежедневно след посещението ни в Холандия и срещата, която направих с директора на Европол. С колегите от Канада работим много активно", посочи Цветанов.

Той отбеляза, че са назначени са много мероприятия, които трябва да бъдат осъществени от всички служби, имащи отношение към този терористичен акт, но няма нещо ново, което да се обяви публично на този етап.

Най-четени