Цветанов: Внасяме законопроект за мажоритарния вот 06.05 | 13:43

До 10-ина дни ще са ясни и имената на всички заместник-министри, съобщи още той

От iNews.bg

Първият законопроект, който ще бъде внесен от ГЕРБ в началото на другата седмица, ще бъде този за мажоритарната система. Това заяви пред журналисти в Златоград председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Той подчерта, че това е поет ангажимент от партията още в края на 43-тото Народно събрание. "Надявам се, че предложенията ни ще срещнат парламентарна подкрепа. Длъжни сме да го направим, защото това е едно от обещанията, който поехме пред избирателите си по време на предизборната кампания. Ще направим всичко възможно да изпълним обещаното", категоричен бе Цветанов.

Той обясни още, че вторият законопроект, внесен от ПГ на ГЕРБ, ще бъде за концесиите. И посочи, че президентът Румен Радев е наложил вето върху него, когато е нямало действащ парламент и е било невъзможно да се изпълни конституционната процедура за повторно гласуване. Според зам.-председателя на ГЕРБ новият парламент трябва да извърви отново цялата процедура по внасяне, обсъждане и гласуване, която в предишното Народно събрание е продължила около година и половина – с дискусии с бизнеса, с НПО, със съответните институции. Цветанов разясни още, че ако този законопроект не бъде одобрен от парламента, България влиза в наказателна процедура.

На журналистически въпрос относно състава на министерствата Цветан Цветанов отговори, че най-късно до десетина дни този процес ще приключи. "Съгласуван е между ГЕРБ и Обединени патриоти, имаме много добре работеща система, която даде резултат както за акцентите в управленската програма, така и за коалиционното споразумение. И видяхте, че и персоналният състав на правителството беше изключително добре възприет от обществото, той получи и необходимата парламентарна подкрепа", посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

"Още в сряда ще бъде направено необходимото и областните администрациио да заработят в обичайния за ГЕРБ ритъм – на високи обороти, за да имаме високата ефективност, да показваме видимите резултати, които достигат до хората", съобщи още Цветанов в Златоград.

Водещи

Най-четени