Цветанов: ГЕРБ ще подкрепи и шестте въпроса в подписката на Слави 12.05 | 10:20

В парламента започна дебат по гласуването на изборните правила, предложени от шоумена

От iNews.bg

Депутатите от парламентарната група на ГЕРБ ще подкрепят и 6-те въпроса в подписката за провеждане на национален референдум за изборните правила и промени в структурата на народното събрание. Това обяви от трибуната на парламента шефът на грапатата и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на обсъждането в пленарна зала на предложените въпроси за референдум, инициирани снационална подписка от екипа на шоуто

"Ние ще подкрепим така внесената подписка с шестте въпроса за провеждане на референдум и няма да участваме в дебат", заяви от трибуната Цветанов в началото на обсъждането, цитиран от Фокус.

 

Партийният заместник на Бойко Борисов призова да се намали емоционалното напрежение, което може да възникне от трибуната на Народното събрание. И обясни, че по тази причина парламентарната му група "няма да се възползва от времето си на дебат".

Припомняме, че екипът на шоуто предложи 6 въпроса, между които намаляване на депутатите наполовина - на 120 души, субсидия от 1 лв. за партиите за получен глас на изборите и др. Вчера предложението за референдума бе одобрено от правната комисия.

Водещи

Най-четени