Цветанов: И кандидатът на ГЕРБ за президент ще е... Член на ГЕРБ. ШШт! Още е тайна 03.07 | 14:51

За разлика от другите партии, които ще лансират надпартийни и обединяващи личности, в ГЕРБ не смятат да рискуват с чужд и необвързан кадър за държавен глава

От iNews.bg

"Кандидатът на ГЕРБ за президентските избори ще бъде свързан с партията, т.е. ще е партиен член". Това съобщи днес във Варна зам.-председателят на партията и шеф на парламентарната група Цветан Цветанов, цитиран от БТА.

"В ГЕРБ обсъждаме достатъчно кандидатури за президентските избори, за да можем да вземем правилното решение. Решението като цяло вече е ясно", каза партийният заместник на Бойко Борисов, отказвайки отново да назове имена.

За да обясни защо партията му "тактически" не обявява кандидатурата си, Цветанов припомни, че премиерът Борисов и той самият винаги са заявявали, че "в момента по-добрият вариант е правителството да работи спокойно, да може да реализира всички ангажименти, които е поело към развитието на регионите". Той обаче не изясни с какво името на кандидата им за президент би притеснило работата на правителството.

"След атентатите в Истанбул определено има риск, но към настоящия момент - поне това, което беше оповестено от специалните служби, няма потенциална заплаха", коментира още бившият вътрешен министър в предишното правителство на ГЕРБ. За него по-важното било, че кабинетът е готов да внесе законопроекта, свързан с антитерористичното законодателство.

Цветанов уточни, че във вторник ще има Съвет по национална сигурност при премиера, където окончателно ще бъде обсъден и финализиран законопроектът, за да може да бъде разгледан на заседанието на Министерския съвет в сряда. След това проектът ще влезе в парламента за обсъждане в специализираните комисии, за да го приемат депутатите на първо четене до ваканцията.

Зам.-председателят на най-голямата управляваща партията каза още, че в края на август Варна отново ще е домакин на поредна младежка академия на ГЕРБ и в нея ще участват 240 младежи.

Цветанов, който винаги води изборните кампании на партията и отговаря за структурите по места, обясни, че е във Варна "за рутинна среща със структурите на партията".

"Във Варна ще говорим с кметовете, общинските ръководства, за подготовката за формирането на общинските центрове за предизборната кампания. При тези срещи можем да получим обратната връзка за проблемите, които трябва да бъдат решавани, и когато са редовни те допринасят за реалния политически живот в партията", поясни дясната ръка на Борисов и кадровик на ГЕРБ.

 

 

Водещи