Цветанов: Най-важна за националната сигурност е политическата стабилност 26.03 | 13:48

Антитерористичните мерки влизат в парламента, обяви зам.-председателят на ГЕРБ

От iNews.bg

Най-важното за осигуряването на националната сигурност е политическата стабилност. Това заяви в Стара Загора зам.-председателят на ГЕРБ и шеф на парламентарната група Цветан Цветанов.

"В контекста на терористичните атаки в Брюксел са необходими законодателни мерки и само тогава има гаранция за успех на съответните политики. В много държави се правят антитерористични закони", каза Цветанов, цитиран от БТА.

 

Правителството ще внесе подобен закон в парламента в близките дни, за да се подобри нормативната база и да може да се действа адекватно на такива заплахи, посочи партийният заместник на Бойко Борисов, който оглавява и парламентарната група по вътрешна сигурност.
Във връзка с издигането на защитна ограда и по границата с Гърция, Цветанов каза, че "има вероятност да се появи необходимост" от изграждане на подобно съоръжение.

"Там дължината на границата е почти двойна. Това ще струва изключително много финансови средства на държавата. България трябва да положи максимални усилия да се търсят компенсации и от Европейския съюз", подчерта той.

Във връзка с изградените вече заграждения по българо-турската граница пък изтъкна: "Дадохме изпреварващ елемент на превантивност, че страната ни е трудна за преминаване".  

Водещи

Най-четени