Цветанов: Няма нищо вярно в това, което казва Пеевски 12.02 | 13:04

Имало справка в ГДБОП срещу Борислав Сарафов, твърди зам.-председателят на ГЕРБ

От Кремена Бедерева

Има справка, изготвена от ГДБОП, която е изпратена от МВР на главния прокурор, касаеща действия, свързани с оказване на натиск и други данни за престъпления от Борислав Сарафов. Това заяви в парламента заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод призив на главния прокурор Сотир Цацаров да даде конкретни данни за сигнал срещу заместника му Сарафов.

По думите на Цветанов справката е класифицирана информация, но знае, че тя е била разпределена от главния прокурор на съответна прокуратура.

"Ако тази справка беше разгледана в дебата по номинациите за заместник главни прокурори, главният прокурор нямаше да предложи Борислав Сарафов", смята Цветанов. По думите му информацията от излезлите разговори на бившия заместник главен прокурор Камен Ситнилски е "едно десертче спрямо основното ядене, което излиза за Борислав Сарафов".

Цветан Цветанов отрече твърдения, че е настоявал за назначението на Ася Петрова на поста заместник главен прокурор. "Никога не съм искал и това беше много ясно казано от главния прокурор, за което му благодаря", посочи той.

"Няма нищо вярно в това, което казва Делян Пеевски", посочи депутатът и отрече да е искал Сарафов да не става заместник на Цацаров. "Това не е моя компетентност и никога не съм си позволявал да го правя, никога не съм си позволявал да вземам отношение по начина, по който беше проведен изборът за главен прокурор и заместници", коментира Цветанов.

"Не съм поискал никакъв медиен чадър за когото и да било", подчерта той. "Когато съм бил министър на вътрешните работи, съм получавал много атаки от медии, които са имали пълна свобода да пишат и да говорят дори неверни неща за мен", допълни Цветанов.

Попитан дали е снето доверието към него от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Цветанов заяви, че Борисов е прав и той се е съобразил с него за това, че не трябва да се атакуват институциите. Но когато има подобни справки с подобно съдържание, всеки един доблестен гражданин трябва да говори с тъга и болка за тази ситуация, допълни той.

На въпрос дали ще остане заместник-председател на ГЕРБ Цветанов отговори, че това ще бъде решено на предстоящия партиен форум. Той допълни, че няма опасения за политическото си бъдеще.

Водещи

Най-четени