Цветанов: Обидно ми е, че имаме такъв режисиран сценарий 11.05 | 19:16

Имало технологичен брак, който в производствен процес, има такъв процент

От Кремена Бедерева

"Политически формации, определени структури, държавни, участват в дестабилизация на България и много внушения, които бяха направени в този изборен процес. Определени политически формации и определени държавни структури участват в много сериозен сценарий за дестабилизация."

Това каза Цветан Цветанов на извънредна пресконференция във Велико Търново, след като ДАНС и прокуратура иззеха 350 хил. фалшиви бюлетини от печатница "Мултипринт” в Костинброд.

"В деня на размисъл е недопустимо медии да взимат страна в изборния процес, също така институции като българската прокуратура, които трябваше още вчера да оповестят информацията от проверката й", смята Цветанов.

Според него дори достъпът до днешната им пресконференция е бил възпрепятстван от агресивно настроени хора. "Тази агресия и всичко, което наблюдаваме се дължи на тези политически формации, които знаят, че ще загубят тези избори".

Цветанов попита кой е провел тази обществена поръчка – на служебното правителство или на предишното правителство. Цветанов обяви, че има печатница, свързана с друга партия.

"Обидно ми е, че имаме такъв режисиран сценарий, с който е нарушен демократичния процес в страната", коментира още той, като обяви, че милеейки за родината, е организирал тази пресконференция.

"Демокрацията е застрашена с подготовката на тези масови безредици, които наблюдаваме в страната", смята Цветанов. "Недопустимо е в деня на размисъл да се провокира".

"Извинявам се на всички български граждани за тази пресконференция. Милеейки за родината, призовавам всички да отидем и да упражним правото си на глас. Недопустимо е в деня за размисъл да има лица, които провокират агресия, които провокират политическия си опонент", каза Цветан Цветанов. Вчера, когато се закриваше кампанията, имаше лица, които целяха сблъсък, смята Цветанов.

Има компетентни органи, които ще трябва да се произнесат. Има технологичен брак, който винаги в подобен производствен процес, има такъв процент. Има логични обяснения от собственика на печатницата, каза Цветан Цветанов.

Водещи