Цветанов: Оставките на двамата министри са по лични причини 16.03 | 09:06

Премиерът взима решение за кадровите промени в кабинета

От Деляна Петкова

Трайчо Трайков и Стефан Константинов са подали оставка по лични причини. Това коментира в ефира на bTV вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той коментира още, че оставката на здравният министър била на бюрото на премиера още на 13 март. Тогава се проведе извънредно заседание на Министерския съвет преди официалната визита на правителствената делегация в Катар.

Веднага след завръщането си от Катар обаче за своето напускане е уведомил и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Цветанов смята още, че злополучният бизнес форум за него не бил провал и отказа да коментира конкретната причина за оставката на икономическия министър.

Що се отнася до напускането на здравния министър Стефан Константинов за вътрешният министър причината е недоверието в партия ГЕРБ, което се е получило заради скандални договори за лекарство, сключвани от Здравната каса през миналата година.

Бойко Борисов има думата при промени в правителството и "ако премиерът прецени, че е удачно, може да има още кадрови промени", обясни още вицепремиерът.

Нямам проблем с нито един от министрите, допълни Цветанов и обясни, че решение за още оставки може да бъде взето по всяко време – при извънредно или редовно заседание на изпълнителната комисия на управляващата партия ГЕРБ.

Предложението за рокади обаче трябва да дойде от премиера.

В същото време в ефира на БНТ Борисов обясни какво го е накарало да приеме оставките на двамата си министри и кои ще бъдат техните наследници.

Водещи

Най-четени