Цветанов: Предполага се, че бащата от мъртвото семейство се прострелял сам 11.01 | 14:59

Намереният пистолет не е бил със заглушител

От Ивелина Георгиева

Предполага се, че бащата от мъртвото семейство от квартал "Гоце Делчев" в столицата се е прострелял сам. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде Агенция "Фокус".

Вероятно големия син Владимир, който има психични отклонения не е убиецът, предположи вътрешният министър.

Намереният в апартамента пистолет не е бил със заглушител и няма данни да са чути изстрели.

Цветанов уточни, че в едно от помещенията в апартамента в кв. "Гоце Делчев” са намерени малкият син и майката. Жената е с входна рана на тила, а малкия син със странична входна рана.

Бабата също е намерена с входна рана на тила в коридора на апартамента. Големият син и бащата са открити в другата стая като бащата има входна рана в челото и се предполага, че се е самопрострелял.

Пистолетът е намерен в помещението, където са били големият син и бащата като на местопрестъплението са открити 4 гилзи.

В момента са назначени експертизи, за да се видят барутните частици на тези, които са в помещението, където е пистолетът, каза министърът. Големият син е бил в леглото. Спрямо него няма никаква входна или изходна рана от огнестрелно оръжие. Той е починал от прорезни рани от нож.

Цветанов подчерта, че в момента са извадени само работни версии и са назначени съответните експертизи.

Няма версии външно лице да е извършило убийството, убиецът е сред откритите мъртви в апартамента, посочи той.

"Имаме затворен апартамент, заключена врата, една изключително тежка семейна драма. Стараем се да възпроизведем всичко, което се е случило”, каза министърът. Може би е възникнал някакъв семеен скандал. Предполага се, че драмата се е разиграла следобед в светлата част на деня", коментира Цветанов.

Органите на реда разпитват всички близки на семейството и се изяснява, кой е стрелял с пистолета на бащата, който е законово притежавано оръжие.

МВР потвърди, че двамата синове са имали психически заболявания, а големият син през април-май 2012 г. е бил приет в психодиспансера на 4-ти километър.

Работата по случая продължава, увери вътрешният министър.

Петчленно семейство бе открито мъртво в столичния квартал "Гоце Делчев" тази нощ.

Намерени са убити жена на 79 години, нейните дъщеря и зет – на 54 и 55 г., и двамата ѝ внука на 27 и на 21 г.

Водещи

Най-четени