Цветанов: Радан Кънев плете интриги между мен и премиера 15.03 | 10:07

Битовата престъпност ще намалее с повече полицаи по улиците, но МВР няма достатъчно, смята бившият му шеф

От iNews.bg

Разногласия между премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и заместника му в партията и председател на парламентарната й група Цветан Цветанов няма. Разпространената такава информация е интрига, заплетена от лидера на ДСБ Радан Кънев. Това обясни Цветанов в ефира на Нова телевизия. "Няма война между мен и Бойко Борисов по отношение на борбата с корупцията по високите етажи на властта, както твърди Радан Кънев. Това е просто интрига. Той търси някаква известност и иска да вкара клин в тандема Борисов-Цветанов, което наблюдавам да се прави още от края на 2008 г.”, заяви бившият вътрешен министър.

На въпрос дали има битка за лидерство в партийната власт, Цветанов отговори: "Как си представяте, че една структура се създава и се разделя на тоя или оня. Хората са възприели тандема между мен и премиера, че е успешен и той е функция на общественото одобрение на това, което правим". 

В ролята си на бивш министър на вътрешните работи Цветанов коментира и ситуацията с увеличаващата се битова престъпност у нас. Според него всички институции трябва да обединят усилията си, за да се появят резултати и обръщане на тенденцията. "Фокусирането е само върху МВР, но никой не разглежда какво прави правораздавателната система. Нашата идея е при рецидиви да бъдем по-строги и правораздавателната система да бъде по-адекватна. А именно да има ефективни наказания. Ако бъдем адекватни, битовите престъпления няма да се увеличават лавинообразно”, заяви Цветанов.

Най-четени