Цветанов: Съдията произнесе некоректна присъда 30.05 | 11:51

Треперещите му ръце го доказват, смята Цветанов

От iNews

"Това, което направи силно впечатление на Ханс-Петер Ул и адвокат Менко Менков, и на мен самия бяха треперещите ръце на съдията, което означава, че той не е убеден в това, което произнесе." Това заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов по повод решението на съда за вчерашната присъда по делото за отказа за прилагане на СРС-та на бившия шеф на антимафиотите Орлин Тодоров. 

Цветанов изрази своята категорична позиция, че решението на съда е продиктувано от натиск. "Евроатлантическите ни партньори са доста информирани за състоянието на съдебната система в България и начинът, по който тя функционира. Това, което ще бъде критично за България, е този политически процес срещу мен", отсече Цветанов. 

По думите на зам.-председателя на ГЕРБ в неговите действия няма никакъв умисъл и стремеж да прикрие някого, когото не познава. "Мога ли да имам умисъл за това, че главният секретар, който е висша професионална фигура, не е сложил своя подпис. След разговор с него той ми е казал какви са неговите оперативни данни и това, което ние трябва да предпазим, е разконспирирането на техническия способ, което задължение да бъде приложено, когато имаш подобна информация", посочи Цветанов. 

По повод сложените от него подписи с надписи "не" той обясни, че това се е правило от всички вътрешни министри преди него, информира агенция "Фокус".

Водещи

Най-четени